Kultury smaków Przepisy z całego świata
Kultury smaków
Przepisy z całego świata
- Wydawnictwo: Sonia Draga
- Rok wydania: 2018
- ISBN: 9788381107136
- Ilość stron: 224
- Format: 20.5x26.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Kultury smaków
?Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki?. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla ? a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów ? to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.
Szczegóły: Kultury smaków
Tytuł: Kultury smaków
Podtytuł: Przepisy z całego świata
Wydawnictwo: Sonia Draga
ISBN: 9788381107136
Tytuł oryginału: THE IMMIGRANT COOKBOOK
Tłumacz: Rózycka Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 224
Format: 20.5x26.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.975 kg
Redakcja: Moushabec Leyla