Jarska kuchnia siostry Anieli
Aniela Garecka
Jarska kuchnia siostry Anieli
Aniela Garecka
- Wydawnictwo: Salwator
- Rok wydania: 2007
- ISBN: 9788360703144
- Ilość stron: 151
- Format: 14.6x20.6cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Jarska kuchnia siostry Anieli - Aniela Garecka
Kolejny poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. Już dziś złóż zamówienie!!! znajdziesz w niej: 1. sałatki i surówki; 2. przepisy na wysmienite gołąbki; 3. potrawy z makaronów i ryżu; 4. domowe kluski, kopytka i pierogi; 5. placki ziemniaczane; 6. omlety i pasty; 7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone). Ponadto dowiesz się: * co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? * jak odróżnić jajko gotowane od surowego? * co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę? * Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości? * co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? * czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? * co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce? * jak pozbyć sie plam naubraniu z żywicy
Szczegóły: Jarska kuchnia siostry Anieli - Aniela Garecka
Tytuł: Jarska kuchnia siostry Anieli
Autor: Aniela Garecka
Wydawnictwo: Salwator
ISBN: 9788360703144
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 151
Format: 14.6x20.6cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.41 kg