Ostre cięcie Jak niszczono polską kolej

Książka

Ostre cięcie
Jak niszczono polską kolej

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788366232334
  • Ilość stron: 288
  • Format: 13.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Jutro (wtorek 2024-04-30)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 39,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Ostre cięcie - Trammer Karol

Wielkie reformy, miliardy z Unii na zrównoważony rozwój, rekordy prędkości pociągów i ilości pasażerów, a tymczasem polskimi kolejami w III RP wciąż jeździ mniej ludzi niż w PRL-u, a najnowsze tabory mają problem z osiągnięciem czasu przejazdów sprzed wojny. Co się stało, że jest tak dobrze, skoro jest tak źle 

To nie tylko efekt propagandy kolejnych ministrów, dyrektorów i prezesów spółek kolejowych, ale również skutek celowej polityki polskich rządów, niezależnie od opcji politycznej. Polscy decydenci - wbrew światowym trendom i eksperckiej wiedzy - przyjęli sobie za cel likwidację "nierentownej" infrastruktury, odbierając całym miastom i miasteczkom ich "okno na świat".

 

Czy zapaść polskiej kolei była niemożliwa do uniknięcia Karol Trammer nie tylko opisuje kto i jak likwidował polską kolej, ale również wskazuje na polityczne mechanizmy, które sprawiły, że stała się możliwa ta piękna katastrofa polskiego kolejnictwa, a także całkiem naoczne katastrofy jak w Szczekocinach, na stacji Baby, czy w Korzybiu.


Szczegóły: Ostre cięcie - Trammer Karol

Tytuł: Ostre cięcie
Podtytuł: Jak niszczono polską kolej
Autor: Trammer Karol
Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
ISBN: 9788366232334
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 288
Format: 13.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Ostre cięcie - Trammer Karol

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: