Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Książka

Szkoła cukiernictwa
100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

  • Wydawnictwo: Jedność
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788381440400
  • Ilość stron: 512
  • Format: 23.0x28.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-11-22)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 119,01 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 119,01 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Szkoła cukiernictwa

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.


Szczegóły: Szkoła cukiernictwa

Tytuł: Szkoła cukiernictwa
Podtytuł: 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788381440400
Tytuł oryginału: L'ecole de la patisserie
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Pająk Zofia
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 512
Format: 23.0x28.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.52 kg


Recenzje: Szkoła cukiernictwa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: