Aromaty i smaki z pól i łąk 78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni

Książka

Aromaty i smaki z pól i łąk
78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni

  • Wydawnictwo: Jedność
  • Rok wydania: 2019
  • ISBN: 9788379719020
  • Ilość stron: 168
  • Format: 17.0x17.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 32,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 32,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Aromaty i smaki z pól i łąk - Mancini i Edizioni del Baldo

Spacer po łąkach, polach czy ogrodach jest spotkaniem z darami natury, które często dobrze smakują i rozsiewają piękną woń. Rosnące tam zioła i aromatyczne rośliny, jak babka lancetowata, mięta pieprzowa, koper, ogórecznik, melisa, pokrzywa, bazylia, cząber, roszpunka, nagietek, wrotycz, czy fiołek wonny są bardzo cenne ze względu na swoje wyjątkowe właściwości odżywcze i lecznicze. Znała je kuchnia i medycyna ludowa, przekazując tę wiedzę z pokolenia na pokolenie. Także współcześnie, przebadane przez naukowców, stanowią ważne urozmaicenie zdrowej diety i cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem konsumentów.

Ta praktyczna książka to rodzaj przewodnika po ziołach oraz krzewach owocowych typu czarny bez, malina, tarnina, jeżyna, morwa, dzika róża, pochodzących z naturalnych stanowisk. Czytelnik znajdzie tu kartę botaniczną każdej z 78 roślin ? zwięźle opisanych i przedstawionych na zdjęciach i rysunkach ? z danymi, do jakiej rodziny należy, gdzie najczęściej występuje oraz kiedy należy ją zbierać. Ponadto z informacją o jej właściwościach leczniczych i wykorzystaniu w kuchni. Zebrano tu aż 120 prostych przepisów na rozmaite potrawy z dzikich roślin i owoców: zupy i kremy, zapiekanki i tarty, pizze i risotta, pierożki, gołąbki, omlety, placuszki, pulpety i różne ciasta, nie mówiąc już o sałatkach, dżemach bądź sosach, nalewkach i grappach. Wszystkie zdrowe i smaczne, wzbogacające nasz codzienny jadłospis. Szukanie polnych ziół na te prawdziwie ekologiczne dania to w dodatku wspaniała okazja do kontaktu z nieskażoną przyrodą i czystym powietrzem, pozytywnie wpływającym na dobrostan każdego z nas.


Szczegóły: Aromaty i smaki z pól i łąk - Mancini i Edizioni del Baldo

Tytuł: Aromaty i smaki z pól i łąk
Podtytuł: 78 roślin i 120 przepisów zdrowej kuchni
Autor: Mancini i Edizioni del Baldo
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379719020
Tytuł oryginału: Erbette & Aromatiche
Tłumacz: Pająk Zofia
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 168
Format: 17.0x17.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.325 kg


Recenzje: Aromaty i smaki z pól i łąk - Mancini i Edizioni del Baldo

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: Mancini i Edizioni del Baldo (1)