Ryby i owoce morza Szkoła gotowania krok po kroku
Alcantara Lorenza
Ryby i owoce morza
Szkoła gotowania krok po kroku
Alcantara Lorenza
- Wydawnictwo: Jedność
- Rok wydania: 2019
- ISBN: 9788379718047
- Ilość stron: 224
- Format: 20.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-25)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Ryby i owoce morza - Alcantara Lorenza
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Szczegóły: Ryby i owoce morza - Alcantara Lorenza
Tytuł: Ryby i owoce morza
Podtytuł: Szkoła gotowania krok po kroku
Autor: Alcantara Lorenza
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379718047
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 224
Format: 20.0x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.725 kg