Etos polskich przetwórców żywności
Etos polskich przetwórców żywności
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788380902268
- Ilość stron: 256
- Format: 16.3x23.3
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Etos polskich przetwórców żywności
Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.
Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.
Szczegóły: Etos polskich przetwórców żywności
Tytuł: Etos polskich przetwórców żywności
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
ISBN: 9788380902268
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 16.3x23.3
Oprawa: Miękka
Waga: 0.41 kg
Redakcja: Wysocki Artur, Zarzecki Marcin