Ramen w domu

Książka

Ramen w domu

  • Wydawnictwo: Poradnia K
  • Rok wydania: 2020
  • ISBN: 9788366005433
  • Ilość stron: 200
  • Format: 21.0x21.0 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 39,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 39,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Ramen w domu - MacDuckston Brian

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami



Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, Ramen w domu daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K.



„Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen. W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!”



– Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com





- Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki

- Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru

- Sztuczki, które oszczędzą Twój czas

- Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni



Wśród przepisów:

- Shio ramen z zielonymi warzywami

- Chashumen z boczkiem

- Ostry miso ramen

- Ramen tonkotsu

- Smażony makaron

- Wegański hiyashi chuka i wiele więcej!





Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) – na stronie internetowej i kanale YouTube „Ramen Adventures”. Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.


Szczegóły: Ramen w domu - MacDuckston Brian

Tytuł: Ramen w domu
Autor: MacDuckston Brian
Wydawnictwo: Poradnia K
ISBN: 9788366005433
Tytuł oryginału: Ramen at Home
Tłumacz: Gendzwiłł Magdalena
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 200
Format: 21.0x21.0 cm
Oprawa: miękka


Recenzje: Ramen w domu - MacDuckston Brian

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:

Inne pozycje tego autora: MacDuckston Brian (1)