(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Książka

(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 42,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 42,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: (Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria „pożywienia” oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale „przezroczystego”, elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych – przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.


Szczegóły: (Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Tytuł: (Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego
ISBN: 9788378659051
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 352
Oprawa: Miękka
Redakcja: Zwolińska Barbara


Recenzje: (Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×