Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów
Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów
Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788301210212
- Ilość stron: 468
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów - Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
Podręcznik Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów prezentuje zagadnienia związane z komercyjną eksploatacją bakterii, drożdży i grzybów strzępkowych w produkcji przemysłowej. Autorzy przedstawiają różne typy hodowli mikroorganizmów w celu pozyskania biomasy i/lub metabolitów. Omawiają enzymy produkowane w skali przemysłowej przez mikroorganizmy, mikrobiologiczną produkcję napojów alkoholowych, rozpuszczalników, kwasów organicznych, aminokwasów, antybiotyków, witamin i prowitamin, pigmentów, a także polimerów. Podręcznik ten jest adresowany do studentów biologii, mikrobiologii, biotechnologii studiów uniwersyteckich, biotechnologii i bioinżynierii procesowej studiów politechnicznych oraz doktorantów i wykładowców tego obszaru nauki.
Szczegóły: Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów - Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
Tytuł: Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów
Autor: Mieczysław K. Błaszczyk, Agata Goryluk-Salmonowicz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301210212
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 468
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.73 kg