Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)
Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)
Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
- Wydawnictwo: Vital
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 978-83-8168-511-5
- Ilość stron: 336
- Oprawa: miękka
Niedostępna
Opis: Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020) - Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.
Szczegóły: Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020) - Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
Tytuł: Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)
Autor: Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
Wydawnictwo: Vital
Kod paskowy: 9788381685115
ISBN: 978-83-8168-511-5
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 336
Oprawa: miękka