Japoński rok od kuchni
Anna Jassem, Aleksander Szojer
Japoński rok od kuchni
Anna Jassem, Aleksander Szojer
- Wydawnictwo: Kirin
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788362945948
- Ilość stron: 174
Niedostępna
Opis: Japoński rok od kuchni - Anna Jassem, Aleksander Szojer
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.
Producent:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:Podmiot odpowiedzialny:
Wydawnictwo AMBER Sp. z o.o.
ul. Królewicza Jakuba 27 A
02-956 Warszawa (PL)
tel: kontakt@wydawnictwoamber.pl
email:
Szczegóły: Japoński rok od kuchni - Anna Jassem, Aleksander Szojer
Tytuł: Japoński rok od kuchni
Autor: Anna Jassem, Aleksander Szojer
Wydawnictwo: Kirin
ISBN: 9788362945948
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 174