Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Małgorzata Konarzewska
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Małgorzata Konarzewska
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2009
- ISBN: 9788371419942
- Ilość stron: 338
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.
Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788371419942
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Liczba tomów: 3
Numer tomu: 3
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 338
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.542 kg
Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Inne pozycje tego autora: Małgorzata Konarzewska (2)
- Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe (WSiP) - miękka
- Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2. Szkoły ponadpodstawowe (WSiP) - miękka