Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej

Książka

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej

  • Wydawnictwo: WSiP
  • Rok wydania: 2009
  • ISBN: 9788371419942
  • Ilość stron: 338
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 47,70 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 47,70 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.



Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.

W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.


Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788371419942
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Technikum » Klasa 1

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Liczba tomów: 3
Numer tomu: 3
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 338
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.542 kg


Recenzje: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Małgorzata Konarzewska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: