Kuchnia Regionów
Łukasz Konik
Kuchnia Regionów
Łukasz Konik
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788374017411
- Ilość stron: 288
Niedostępna
Opis: Kuchnia Regionów - Łukasz Konik
Łukasz Konik to utalentowany szef kuchni, jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej.
Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i zagranicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju, jednocześnie z powodzeniem prowadząc eksperymenty kulinarne.
Stworzył oryginalny zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski. Autor zabiera czytelników w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego.
W książce znajdziemy przepisy na zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Przepisy są zróżnicowane, tak jak różnorodna jest kuchnia polska.Producent:
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
ul. Modra 23
87-800 Włocławek (Polska)
tel: 518014584
email: wydawnictwo@wydawnictwodr.pl
Szczegóły: Kuchnia Regionów - Łukasz Konik
Tytuł: Kuchnia Regionów
Autor: Łukasz Konik
Wydawnictwo: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
ISBN: 9788374017411
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 288