Zbierz, przechowaj, zjedz
Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Zbierz, przechowaj, zjedz
Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
- Wydawnictwo: Znak Koncept
- Rok wydania: 2021
- ISBN: 9788324073702
- Ilość stron: 224
- Format: 16.5 x 21.0 cm
- Oprawa: Twarda
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Opis: Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
- wyraziste kimchi,
- wyborną pastę z fety i tymianku,
- makaron z kremowym sosem z jarmużu,
- zupę z chrzanową śmietanką,
- kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Szczegóły: Zbierz, przechowaj, zjedz - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Tytuł: Zbierz, przechowaj, zjedz
Autor: Johannes Wätterbäck, Theres Lundén
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073702
Tłumacz: Wojciechowska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 224
Format: 16.5 x 21.0 cm
Oprawa: Twarda