Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji

Książka

Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji

  • Wydawnictwo: UMCS
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788322794395
  • Ilość stron: 204
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 33,60 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 33,60 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji - Anna Budzyńska

Uważam, że przedstawione opracowanie stanowi wartościową pozycję, która ma potencjał, aby wzbogacić polski dorobek dotyczący tego ważnego rynku. Autorka porusza w pracy sprawy ważne i dotąd nieczęsto analizowane w kontekście rynku cukru, takie jak: konkurencyjność międzynarodowa krajowych i unijnych producentów, procesy globalizacyjne i ich wpływ na ten rynek, zmiany w strukturze światowej produkcji i in. Autorka identyfikuje źródła konkurencyjności unijnych producentów cukru oraz wskazuje na słabe strony tego rynku, które sprawiają, że traci on swoją pozycję na światowym rynku. Przeprowadzona analiza obejmuje długi okres oraz wszystkie etapy łańcucha podaży, od produkcji surowca, po przerób i handel cukrem, co świadczy o kompleksowości tego opracowania i stanowi wartościowy wkład do obecnego stanu wiedzy na poruszany temat. Monografia zawiera ciekawe wnioski i rekomendacje praktyczne przydatne dla interesariuszy rynku cukru.



Z recenzji dr hab. Agaty Malak-Rawlikowskiej, SGGW


Szczegóły: Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji - Anna Budzyńska

Tytuł: Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji
Autor: Anna Budzyńska
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322794395
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 204
Oprawa: Miękka


Recenzje: Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji - Anna Budzyńska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×