Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
Wojciech Giebuta
Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
Wojciech Giebuta
- Wydawnictwo: Czas Wina
- Rok wydania: 2020
- ISBN: 9788363908317
- Ilość stron: 160
- Format: 18.5x24.0 cm
- Oprawa: oprawa zintegrowana
Niedostępna
Opis: Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw - Wojciech Giebuta
`Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw` to przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad – oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.
Szczegóły: Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw - Wojciech Giebuta
Tytuł: Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw
Autor: Wojciech Giebuta
Wydawnictwo: Czas Wina
ISBN: 9788363908317
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 160
Format: 18.5x24.0 cm
Oprawa: oprawa zintegrowana
Waga: 0.472 kg