Sycylia Pascal Lajt
Dominika Friedrich
Sycylia Pascal Lajt
Dominika Friedrich
- Wydawnictwo: Pascal
- Rok wydania: 2021
- ISBN: 9788381035989
- Ilość stron: 156
- Format: 111.5x190.0cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Sycylia Pascal Lajt - Dominika Friedrich
Skąd się wzięły czarne plaże?
Jak przygotować się do wycieczki na Etnę?
Co zjeść w locie?
Jak uratować żółwia?
Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach.
Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy.
Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogamiKraj produkcji: Polska
Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: pascal@pascal.pl
Szczegóły: Sycylia Pascal Lajt - Dominika Friedrich
Tytuł: Sycylia Pascal Lajt
Autor: Dominika Friedrich
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381035989
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 156
Format: 111.5x190.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami