Książka
  • Wydawnictwo: LTW
  • Rok wydania: 2021
  • ISBN: 9788375656947
  • Ilość stron: 206
  • Format: 12.6 x 19.6 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
poniedziałek (2024-11-25)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 29,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sekret Julii - Zygmunt Zeydler-Zborowski

Ryszard Boner przebywa w Rzymie w odwiedzinach u siostry. Chętnie ułożyłby sobie życie w słonecznej Italii, podejmując niezbyt ciężką, ale dobrze płatną pracę. Regina postanawia mu pomóc i zaprasza zamożnych i wpływowych znajomych na przyjęcie.

Niejaki Roberto Ganzetti składa Bonerowi nietypową propozycję -  pomoże mu w zrobieniu kariery we Włoszech, a ten w zamian ma odnaleźć Julię Alberycką - kobietę, z którą Ganzetii koresponduje i w której beznadziejnie się zakochał.

Julia odmawia przyjazdu do Włoch, a niedawno przestała nawet odpowiadać na listy. Boner nie zamierza szczędzić wysiłków, by odnaleźć ową tajemniczą piękność. Tymczasem w Warszawie Henryk Pasławski zapisuje żonę na lekcje angielskiego. Zazdrosny o młodszą od siebie kobietę, wybiera znakomitego fachowca, ale o odstręczającym wyglądzie - Błażej Reiting przypomina bowiem literackiego Quasimodo.



Początkowo budzi w Julii przerażenie, ale z czasem wciąga ją w świat sztuki, filozofii, a ona z przyjemnością otwiera się na nowe intelektualne doznania. Jednak im dłużej trwają ich spotkania, tym bardziej Julia czuje, że nauczyciel wywiera na nią coraz większy wpływ, spod którego nie może się wyzwolić.


Szczegóły: Sekret Julii - Zygmunt Zeydler-Zborowski

Tytuł: Sekret Julii
Autor: Zygmunt Zeydler-Zborowski
Wydawnictwo: LTW
ISBN: 9788375656947
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 206
Format: 12.6 x 19.6 cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Sekret Julii - Zygmunt Zeydler-Zborowski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: