Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
- Producent: WSiP
- Rok produkcji: 2021
- ISBN: 9788302196287
Jutro (poniedziałek 2025-02-24)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.
Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.
Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: wsip@wsip.com.pl
Szczegóły: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Tytuł: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Autor: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Producent: WSiP
ISBN: 9788302196287
Rok produkcji: 2021