Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.

,

Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.

,

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2021
  • ISBN: 9788302196287
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 85,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 85,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.
Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.
Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.


Szczegóły: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz

Tytuł: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Autor: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
Producent: WSiP
ISBN: 9788302196287
Rok produkcji: 2021


Recenzje: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr. - Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz (1)