Kuchnia polska dla diabetyków. Wyd. III
Dorota Drozd
Kuchnia polska dla diabetyków. Wyd. III
Dorota Drozd
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2021
- ISBN: 9788381515764
- Ilość stron: 160
- Format: 16.5x23.5 cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Kuchnia polska dla diabetyków. Wyd. III - Dorota Drozd
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo“ znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi“ – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
• przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
• przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
• propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
• wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
• porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
• wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Szczegóły: Kuchnia polska dla diabetyków. Wyd. III - Dorota Drozd
Tytuł: Kuchnia polska dla diabetyków. Wyd. III
Autor: Dorota Drozd
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381515764
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 160
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka