Jerozolima. Książka kucharska
Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Jerozolima. Książka kucharska
Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
- Producent: Filo
- Rok produkcji: 2022
- ISBN: 9788362903689
- Ilość stron: 320
Niedostępna
Opis: Jerozolima. Książka kucharska - Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Na kartkach Jerozolimy Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów.
Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W Jerozolimie połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.Producent:
Katarzyna Drewnowska Wydawnictwo Filo
ul. Jeżewskiego 3/39
02-796 Warszawa (PL)
tel: +48 603 952 321
email: [email protected]
Szczegóły: Jerozolima. Książka kucharska - Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Tytuł: Jerozolima. Książka kucharska
Autor: Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
Producent: Filo
ISBN: 9788362903689
Rok produkcji: 2022
Ilość stron: 320