Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik
Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik
Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
- Wydawnictwo: Difin
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 9788372518378
- Ilość stron: 270
- Format: 16.0x23.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych o prolu technik hotelarstwa. Zawiera bogaty materiał ilustracyjny, liczne przykłady dotyczące współczesnego rynku hotelarskiego i zadania do wykonania o różnym stopniu trudności, dostosowanym do indywidualnych potrzeb ucznia. Zamieszczone ćwiczenia służą kształtowaniu określonych umiejętności, postaw i zachowań oraz pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich, komunikacji i rozwiązywania koniktów (są to bowiem zagadnienia pomane w innych publikacjach, a bardzo istotne w pracy hotelarza). Podręcznik zawiera także wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy. Podręcznik został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa, może być stosowany również przy modułowym programie nauczania. Pierwsze wydanie niniejszej książki pt. "Ekonomika i organizacja pracy w hotelarstwie" otrzymało w 2007 roku Nominację do Nagrody Edukacja XXI.
Szczegóły: Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
Tytuł: Hotelarstwo Organizacja i technika pracy Podręcznik
Autor: Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta
Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788372518378
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 270
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.43 kg