Żywienie w chorobach serca
Michał Czapla, Piotr Jankowski
Żywienie w chorobach serca
Michał Czapla, Piotr Jankowski
- Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Rok wydania: 2022
- ISBN: 9788301223342
- Ilość stron: 600
- Format: 15.0x23.5cm
- Oprawa: Miękka
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Żywienie w chorobach serca - Michał Czapla, Piotr Jankowski
Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych.
Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika.
Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce. Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.
Szczegóły: Żywienie w chorobach serca - Michał Czapla, Piotr Jankowski
Tytuł: Żywienie w chorobach serca
Autor: Michał Czapla, Piotr Jankowski
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788301223342
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 600
Format: 15.0x23.5cm
Oprawa: Miękka