Konserwowanie i przechowywanie żywności
Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
Konserwowanie i przechowywanie żywności
Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
- Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
- Rok wydania: 2008
- ISBN: 978-83-7404-898-9
- Ilość stron: 252
- Format: 16.5x23.5 cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Konserwowanie i przechowywanie żywności - Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
"Ponad 350 przepisów!
Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek!
Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem!
Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem!
- Vademecum wielbiciela przetworów ? zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia, kiszenia, zamrażania...
Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.
- Królestwo przetworów owocowych ? soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki, wina i likiery...
Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs, aż po agrest w przecierze truskawkowym.
- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów ? kwaszonki, sosy, marynaty, przeciery, pikle, keczupy...
Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną, kiszone rydze lub marynowane opieńki.
- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb ? kiełbasy, wędzonki, parówki, pasztety, polędwice, szynki...
Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne jak nigdy dotąd."
Szczegóły: Konserwowanie i przechowywanie żywności - Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
Tytuł: Konserwowanie i przechowywanie żywności
Autor: Barowicz Tadeusz ; Barowicz Janusz
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374048989
ISBN: 978-83-7404-898-9
Tytuł oryginału: Konserwowanie i przechowywanie żywności
Język oryginału: POLSKI
Języki: POLSKI
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 252
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.44 kg