Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1

Podręcznik

Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1

  • Producent: WSiP
  • Rok produkcji: 2023
  • ISBN: 9788302211515
  • Format: 24.0 x 17.9 cm
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 64,40 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 64,40 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1 - Opracowanie zbiorowe

Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczy, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.


W zeszycie ćwiczeń duży nacisk położony jest na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców. Zeszyt GASTROnomiczny obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego terminu do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawienie, uzupełnianie tekstu (z podpowiedziami lub bez), krzyżówki. Publikacja zawiera też typowe zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.


Ponad 300 zdjęć zamieszczonych w zeszycie ćwiczeń znajduje się także pod kodami QR, tak by można je było obejrzeć z bliska, np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mogą urozmaicić naukę. Po każdym dziale znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę typu memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.


Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: [email protected]


Szczegóły: Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1 - Opracowanie zbiorowe

Tytuł: Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1
Autor: Opracowanie zbiorowe
Producent: WSiP
ISBN: 9788302211515
Rok produkcji: 2023
Format: 24.0 x 17.9 cm


Recenzje: Zeszyt GASTROnomiczny. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02. Część 1 - Opracowanie zbiorowe

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: