Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Marc Grossman
Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Marc Grossman
- Wydawnictwo: Znak Koncept
- Rok wydania: 2023
- ISBN: 9788324085101
- Ilość stron: 224
- Format: 16.5 x 23.5 cm
- Oprawa: Twarda
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Opis: Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania - Marc Grossman
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną.
Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.
Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.Kraj produkcji: Polska
Producent:
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
ul. Kościuszki 37
30-105 Kraków (Polska)
tel: 12 61 99 500
email: sekretariat@znak.com.pl
Szczegóły: Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania - Marc Grossman
Tytuł: Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Autor: Marc Grossman
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324085101
Tłumacz: Kasprzak-Kozikowska Eliza
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 224
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda