Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Fiedurek Jan
Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Fiedurek Jan
- Wydawnictwo: UMCS
- Rok wydania: 2007
- ISBN: 9788322726501
- Ilość stron: 210
- Format: 16.5x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Fiedurek Jan
Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.
Szczegóły: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Fiedurek Jan
Tytuł: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Autor: Fiedurek Jan
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322726501
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 210
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg