Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka

Książka

Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka

  • Wydawnictwo: UMCS
  • Rok wydania: 2007
  • ISBN: 9788322726501
  • Ilość stron: 210
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 35,70 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 35,70 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Fiedurek Jan

Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.


Szczegóły: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Fiedurek Jan

Tytuł: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Autor: Fiedurek Jan
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322726501
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 210
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg


Recenzje: Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Fiedurek Jan

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×