Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
- Producent: FOODWELL
- Rok produkcji: 2024
- EAN: 5900983025043
- Format: 14.2x21.0cm
1 - 3 dni robocze + czas dostawy*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
"Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty:
? Mieszankę do przyrządzania ciasta,
? Draże kakaowe w otoczce cukrowej.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Skład: Składniki produktu: Ciasto: mąka pszenna, cukier, substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat. Draże kakaowe w otoczce cukrowej: Cukier, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku (z mleka), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,4%, skrobia ryżowa, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny; substancje glazurujące: guma arabska, wosk carnauba, wosk pszczeli, szelak, koncentrat z alg; barwniki: kurkumina, ryboflawiny, karmin, karoteny, antocyjany.
Wartości Odżywcze: Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu: na 100 g, na porcję 18 g, %RWS* na porcję 18 g; Wartość energetyczna: 2132 kJ/ 510 kcal, 384 kJ/ 92 kcal, 5%,
Tłuszcz: 27 g, 4,8 g, 7%;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g, 2,8 g, 14%;
Węglowodany: 60 g, 11 g, 11%;
W tym cukry: 60 g, 2,4 g, 2,4%;
Białko: 7,1 g, 1,3 g, 3%,
Sól: 0,62 g, 0,11 g, 2%.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (masłem 82% tłuszczu, żółtkiem i śmietaną 12%).
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 360 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Alergeny: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/ orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe); Jaja; Orzeszki ziemne / orzeszki arachidowe; Nasiona soi; Mleko (włącznie z laktozą); Orzechy (tj. migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia); Nasiona sezamu.
Sposób użycia i dawkowanie: Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 żółtko
• 100 g masła
• 1 łyżkę kwaśnej śmietany.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
2. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj żółtko, masło i śmietanę. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 2–3 min do połączenia się składników.
3. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz.
4. Ciastka udekoruj kolorowymi drażami, lekko je dociskając.
5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 13-16 min lub do zarumienienia.
6. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo kruche, ostrożnie zdejmij je z blaszki i pozostaw do ostudzenia.
Nazwa Producenta: FoodWell Sp. z o.o.
Kraj produkcji Polska
Warunki Przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Waga Netto: 280 g"
Szczegóły: Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
Tytuł: Delecta KLEKS Piego Ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce 280 g
Producent: FOODWELL
Kod paskowy: 5900983025043
Języki: polski
Rok produkcji: 2024
Format: 14.2x21.0cm
Waga: 0.28 kg