Whisky Poradnik smakosza

Książka

Whisky Poradnik smakosza

  • Wydawnictwo: RM
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788381519151
  • Ilość stron: 272
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 100,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 100,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Whisky Poradnik smakosza - David Wishart

O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to:
• przegląd najważniejszych whisky słodowych,
• prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tylko ze Szkocji,
• informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: handlowy@rm.com.pl


Szczegóły: Whisky Poradnik smakosza - David Wishart

Tytuł: Whisky Poradnik smakosza
Autor: David Wishart
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381519151
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 272
Oprawa: Twarda


Recenzje: Whisky Poradnik smakosza - David Wishart

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: