Whisky - leksykon smakosza
Wishart David
Whisky - leksykon smakosza
Wishart David
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2013
- ISBN: 9788377731840
- Ilość stron: 240
- Format: 17.0x24.1
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Whisky - leksykon smakosza - Wishart David
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.
Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.
Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez wodę życia!
Szczegóły: Whisky - leksykon smakosza - Wishart David
Tytuł: Whisky - leksykon smakosza
Autor: Wishart David
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731840
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.1
Oprawa: Twarda
Waga: 0.74 kg