Domowe wędzenie żywności
Warren Anderson
Domowe wędzenie żywności
Warren Anderson
- Wydawnictwo: RM
- Rok wydania: 2024
- ISBN: 9788381519205
- Ilość stron: 256
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Opis: Domowe wędzenie żywności - Warren Anderson
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.
Szczegóły: Domowe wędzenie żywności - Warren Anderson
Tytuł: Domowe wędzenie żywności
Autor: Warren Anderson
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381519205
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 256
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka