Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Tessa Kiros
Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Tessa Kiros
- Wydawnictwo: Pascal
- Rok wydania: 2024
- ISBN: 9788383172927
- Ilość stron: 288
- Format: 16.5 x 23.5 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza - Tessa Kiros
Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły... - Tessa Kiros
Wenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dalaod obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.
Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti – przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.Kraj produkcji: Polska
Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: pascal@pascal.pl
Szczegóły: Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza - Tessa Kiros
Tytuł: Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza
Autor: Tessa Kiros
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383172927
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 288
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda