Kuchnia japońska Najważniejsze składniki i 200 oryginalnych przepisów

Książka

Kuchnia japońska
Najważniejsze składniki i 200 oryginalnych przepisów

  • Wydawnictwo: Publicat
  • Rok wydania: 2009
  • ISBN: 9788324517596
  • Ilość stron: 240
  • Format: 20.0x26.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 49,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 49,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia japońska - Barber Kimiko

Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals').

Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.



Z tej wyjątkowej, pięknie ilustrowanej książki dowiemy się wszystkiego, co chcielibyśmy wiedzieć o japońskiej żywności. Poznamy jej historię, właściwości zdrowotne oraz zastosowania kulinarne. Daily Telegraph

Kuchnia japońska to niesamowita książka. Zawiera wiele przepisów, a przyrządzone według nich dania smakują wspaniale. Można tu znaleźć również sugestie, które składniki potraw warto ze sobą łączyć. Proponowane zestawienia produktów oraz receptury są w 100% godne zaufania. Amazon review

Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku. Olive

Książka stanowi wprowadzenie w świat japońskiej kuchni, z jej historią i opisem właściwości zdrowotnych poszczególnych produktów. Zawiera informacje na temat dostępności składników oraz wiele łatwych do przygotowania przepisów. Observatory Food Monthly


Szczegóły: Kuchnia japońska - Barber Kimiko

Tytuł: Kuchnia japońska
Podtytuł: Najważniejsze składniki i 200 oryginalnych przepisów
Autor: Barber Kimiko
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324517596
Tłumacz: Berowski Liwiusz
Języki: polski
Rok wydania: 2009
Ilość stron: 240
Format: 20.0x26.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.76 kg


Recenzje: Kuchnia japońska - Barber Kimiko

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: