Wegańska kuchnia chińska

Książka

Wegańska kuchnia chińska

  • Wydawnictwo: Czarna Owca
  • Rok wydania: 2024
  • ISBN: 9788383820057
  • Ilość stron: 224
  • Format: 19.0 x 25.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Dzisiaj*Zamówienie złożone do godz. 12.00 (nie dotyczy przedpłat zaksięgowanych po godz. 12.00). Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu.
Cena katalogowa 89,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 89,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Wegańska kuchnia chińska - Yang Liu

Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.



Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.



Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.



Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.


Szczegóły: Wegańska kuchnia chińska - Yang Liu

Tytuł: Wegańska kuchnia chińska
Autor: Yang Liu
Wydawnictwo: Czarna Owca
ISBN: 9788383820057
Tytuł oryginału: Vegan Chinese Food
Tłumacz: Zatorski Paweł
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 19.0 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Pinczolits Katharina


Recenzje: Wegańska kuchnia chińska - Yang Liu

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Inne pozycje tego autora: Yang Liu (1)