Wegańska kuchnia chińska
Yang Liu
Wegańska kuchnia chińska
Yang Liu
- Wydawnictwo: Czarna Owca
- Rok wydania: 2024
- ISBN: 9788383820057
- Ilość stron: 224
- Format: 19.0 x 25.0 cm
- Oprawa: Twarda
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Opis: Wegańska kuchnia chińska - Yang Liu
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.
Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.
Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
Szczegóły: Wegańska kuchnia chińska - Yang Liu
Tytuł: Wegańska kuchnia chińska
Autor: Yang Liu
Wydawnictwo: Czarna Owca
ISBN: 9788383820057
Tytuł oryginału: Vegan Chinese Food
Tłumacz: Zatorski Paweł
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 19.0 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Pinczolits Katharina