Umami Jak smakuje Japonia Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni

Nowość

Umami Jak smakuje Japonia
Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni

  • Wydawnictwo: Pascal
  • Rok wydania: 2025
  • ISBN: 9788383174914
  • Ilość stron: 352
  • Format: 15.8x21.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
Jutro (środa 2025-06-04)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 74,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 74,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Umami Jak smakuje Japonia - Tomasz Cegielski

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron? Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek! Z tej książki dowiesz się m.in: ·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii? ·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje? ·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu? ·Czym się różni tempura od furai? ·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach? ·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Producent:
Wydawnictwo PASCAL Sp.z o.o.
ul. Zapora 25
43-382 Bielsko Biała (PL)
tel: 33 828 28 28
email: [email protected]


Szczegóły: Umami Jak smakuje Japonia - Tomasz Cegielski

Tytuł: Umami Jak smakuje Japonia
Podtytuł: Poznaj smaki japońskich miast, lokalne targi i knajpki, mistrzów kuchni
Autor: Tomasz Cegielski
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788383174914
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 352
Format: 15.8x21.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami


Recenzje: Umami Jak smakuje Japonia - Tomasz Cegielski

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×