Zioła lecznicze w kuchni polskie

Książka

Zioła lecznicze w kuchni polskie

  • Wydawnictwo: Dragon
  • Rok wydania: 2025
  • ISBN: 9788382744668
  • Ilość stron: 32
  • Format: 13.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2025-11-24)*Przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy czas realizacji zamówienia może ulec wydłużeniu
Cena katalogowa 9,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 9,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Zioła lecznicze w kuchni polskie - Iwona Czarkowska

Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja – wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.

Producent:
WYDAWNICTWO DRAGON PL
11 listopada 60/62
43-300 BIELSKO BIAŁA (PL)
tel: 795159275
email: [email protected]


Szczegóły: Zioła lecznicze w kuchni polskie - Iwona Czarkowska

Tytuł: Zioła lecznicze w kuchni polskie
Autor: Iwona Czarkowska
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788382744668
Języki: polski
Rok wydania: 2025
Ilość stron: 32
Format: 13.5x21.0cm
Oprawa: Miękka


Recenzje: Zioła lecznicze w kuchni polskie - Iwona Czarkowska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×