Cztery pory roku w polskiej kuchni

Książka

Cztery pory roku w polskiej kuchni

  • Wydawnictwo: Olimp Media
  • Rok wydania: 2010
  • ISBN: 978-83-615-1384-1
  • Ilość stron: 128
  • Format: 16.5x24 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 29,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 29,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Cztery pory roku w polskiej kuchni - Kinga Czechowska

Ta książka podpowie Wam, jak jeść zdrowo i smacznie o każdej porze roku!



Cztery pory roku w polskiej kuchni to książka kulinarna uwzględniająca odwieczny rytm natury. W 12 działach-miesiącach zostały pogrupowane przepisy na dania dostosowane do zmieniającej się aury.

W miesiącach wiosenno-letnich autorka proponuje specjały z młodymi jarzynami i sezonowymi owocami ? na przykład w maju poleca szparagi w różnej postaci.

W październiku i listopadzie z kolei zachęca do wzbogacenia jadłospisu o tak typowo jesienne warzywa, jak kapusta oraz dynia.

Mroźny luty zaś to czas, kiedy warto przyrządzać potraw poprawiające nastrój i kondycję.

Ponadto autorka w swoim kulinarnym kalendarzu uwzględnia specjalne okazje, takie jak święta, karnawał czy letnie przyjęcie przy grillu.


Szczegóły: Cztery pory roku w polskiej kuchni - Kinga Czechowska

Tytuł: Cztery pory roku w polskiej kuchni
Autor: Kinga Czechowska
Wydawnictwo: Olimp Media
Kod paskowy: 9788361513841
ISBN: 978-83-615-1384-1
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 128
Format: 16.5x24 cm
Oprawa: Twarda


Recenzje: Cztery pory roku w polskiej kuchni - Kinga Czechowska

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×