Cztery pory roku w polskiej kuchni
Kinga Czechowska
Cztery pory roku w polskiej kuchni
Kinga Czechowska
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 978-83-615-1384-1
- Ilość stron: 128
- Format: 16.5x24 cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Cztery pory roku w polskiej kuchni - Kinga Czechowska
Ta książka podpowie Wam, jak jeść zdrowo i smacznie o każdej porze roku!
Cztery pory roku w polskiej kuchni to książka kulinarna uwzględniająca odwieczny rytm natury. W 12 działach-miesiącach zostały pogrupowane przepisy na dania dostosowane do zmieniającej się aury.
W miesiącach wiosenno-letnich autorka proponuje specjały z młodymi jarzynami i sezonowymi owocami ? na przykład w maju poleca szparagi w różnej postaci.
W październiku i listopadzie z kolei zachęca do wzbogacenia jadłospisu o tak typowo jesienne warzywa, jak kapusta oraz dynia.
Mroźny luty zaś to czas, kiedy warto przyrządzać potraw poprawiające nastrój i kondycję.
Ponadto autorka w swoim kulinarnym kalendarzu uwzględnia specjalne okazje, takie jak święta, karnawał czy letnie przyjęcie przy grillu.
Szczegóły: Cztery pory roku w polskiej kuchni - Kinga Czechowska
Tytuł: Cztery pory roku w polskiej kuchni
Autor: Kinga Czechowska
Wydawnictwo: Olimp Media
Kod paskowy: 9788361513841
ISBN: 978-83-615-1384-1
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 128
Format: 16.5x24 cm
Oprawa: Twarda