Podstawy gastronomii (dodruk na życzenie)
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Podstawy gastronomii (dodruk na życzenie)
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
- Wydawnictwo: PWE
- Rok wydania: 2012
- ISBN: 9788320818611
- Ilość stron: 268
- Format: 16.2x23.7cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Podstawy gastronomii (dodruk na życzenie) - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.Książki z opcji dodruk na życzenie są ujednolicone pod względem wykonania:
- okładka kolorowa wydrukowana na kartonie 250 g/m,
- środek czarno-biały, drukowany na papierze offsetowym 80 g/m,
- oprawa miękka klejona.
Szczegóły: Podstawy gastronomii (dodruk na życzenie) - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Tytuł: Podstawy gastronomii (dodruk na życzenie)
Autor: Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320818611
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 268
Format: 16.2x23.7cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.566 kg