Polska dziczyzna. Domowy wyrób
Skórzyńska Lidia, Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Polska dziczyzna. Domowy wyrób
Skórzyńska Lidia, Fiedoruk Andrzej (redakcja)
- Wydawnictwo: IKON
- Rok wydania: 2000
- ISBN: 83-910933-8-7
- Ilość stron: 240
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Polska dziczyzna. Domowy wyrób - Skórzyńska Lidia, Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Receptury dań z mięs: łosia, jelenia, sarny, dzika, zająca, królika i dzikiego ptactwa. Marynaty, peklowanie mięs.
Ciekawostki oraz sprawdzone porady praktyczne."Moje pierwsze spotkanie z dziczyzną, szczerze mówiąc, skończyło się niesmacznie. Bardzo przeżywałam, że będę przyrządzać coś nowego, wspaniałego i zaimponuję mężowi, który jest myśliwym i jadał już potrawy z dziczyzny.
Wybrałam przepis, który uważałam za bardzo ciekawy. Zaczęłam bardzo skrupulatnie przygotowywać składniki i zabrałam się do przyrządzania potrawy. Kiedy wreszcie wyjęłam ją z piekarnika, byłam szczęśliwa. Podałam na stół. Pieczeń, zewnętrznie, prezentowała się znakomicie, lecz, niestety, w smaku nie zachwycała.Dlatego radzę wszystkim zaczynającym przygodę z dziczyzną, róbcie na początku potrawy proste, zawierające niewiele składników, nie traktujcie ich po aptekarsku i doprawiajcie wedle własnego smaku.
Zawarte w tej książce przepisy mają być drogowskazem, jak przyrządzać potrawy, ale także inspiracją do tworzenia własnych.Nie zrażajcie się, jeśli pierwszy raz nie wyjdzie, za drugim będzie lepiej - to pewne!"
Lidia Skórzyńska
Szczegóły: Polska dziczyzna. Domowy wyrób - Skórzyńska Lidia, Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Tytuł: Polska dziczyzna. Domowy wyrób
Autor: Skórzyńska Lidia, Fiedoruk Andrzej (redakcja)
Wydawnictwo: IKON
Kod paskowy: 9788391093382
ISBN: 83-910933-8-7
Języki: polski
Rok wydania: 2000
Ilość stron: 240
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.375 kg