Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik technikum
Witold Jastrzębski
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik
technikum
Witold Jastrzębski
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2007
- ISBN: 9788302071201
- Ilość stron: 280
- Format: 20.5x19.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik - Witold Jastrzębski
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja - żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikację polecamy także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe.
Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.
Szczegóły: Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik - Witold Jastrzębski
Tytuł: Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Podręcznik
Podtytuł: technikum
Autor: Witold Jastrzębski
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302071201
Kategoria: Podręczniki
Liceum » Klasa 1
Liceum » Klasa 2
Liceum » Klasa 3
Technikum » Klasa 1
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Technikum » Klasa 4
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 280
Format: 20.5x19.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg