Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 3
Flis Krystyna, Procner Aleksandra
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 3
Flis Krystyna, Procner Aleksandra
- Wydawnictwo: WSiP
- Rok wydania: 2010
- ISBN: 9788302041655
- Ilość stron: 256
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 3 - Flis Krystyna, Procner Aleksandra
W książce omówiono potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serowania potraw oraz charakterystykę kuchni polskiej, kuchni regionalnych i innych narodów, a także potraw dietetycznych.
Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 3 - Flis Krystyna, Procner Aleksandra
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 3
Autor: Flis Krystyna, Procner Aleksandra
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302041655
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 2
Technikum » Klasa 3
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 256
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.28 kg