Właściwości fizyczne żywności
Właściwości fizyczne żywności
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 9788320437041
- Ilość stron: 340
- Format: 16.5x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
49,00 PLN
Opis: Właściwości fizyczne żywności
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
Szczegóły: Właściwości fizyczne żywności
Tytuł: Właściwości fizyczne żywności
Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320437041
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 340
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.571 kg