Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377070673
- Ilość stron: 144
- Format: 14.0x20.0cm
- Oprawa: Twarda
Niedostępna
Opis: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy.
Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.
Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.
Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Szczegóły: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Tytuł: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
ISBN: 9788377070673
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 144
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.25 kg