Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

Książka

Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

  • Wydawnictwo: Olimp Media
  • Rok wydania: 2011
  • ISBN: 9788377070673
  • Ilość stron: 144
  • Format: 14.0x20.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 9,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 9,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy.



Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.



Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.



Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.


Szczegóły: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

Tytuł: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
ISBN: 9788377070673
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 144
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.25 kg


Recenzje: Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: