Kuchnia góralska

Książka

Kuchnia góralska

  • Wydawnictwo: Astrum
  • Rok wydania: 2003
  • ISBN: 9788372774170
  • Ilość stron: 120
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 17,90 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 17,90 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Kuchnia góralska - Barbara Jakimowicz-Klein

Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne Góralu, czy ci nie żal. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się męczyć, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii Zdrowie jedz zdrowo, żyj dłużej, tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania pańskie bardziej współczesne, urozmaicone miejskimi nowinkami. Okrasiła to jak na dobrą gaździnę przystało nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie Góralska. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po Kuchnię góralską!


Szczegóły: Kuchnia góralska - Barbara Jakimowicz-Klein

Tytuł: Kuchnia góralska
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372774170
Języki: polski
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 120
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.16 kg


Recenzje: Kuchnia góralska - Barbara Jakimowicz-Klein

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×