Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
- Wydawnictwo: Olimp Media
- Rok wydania: 2011
- ISBN: 9788377070703
- Ilość stron: 112
- Format: 14.5x20.5cm
- Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Niedostępna
Cena
9,99 PLN
Opis: Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę.
Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
Szczegóły: Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Tytuł: Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377070703
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 112
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.22 kg