Pasztet we współczesnej kuchni

Książka

Pasztet we współczesnej kuchni

  • Wydawnictwo: Olimp Media
  • Rok wydania: 2012
  • ISBN: 9788377071182
  • Ilość stron: 112
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 15,00 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 15,00 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Pasztet we współczesnej kuchni

Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.



W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.



Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.


Szczegóły: Pasztet we współczesnej kuchni

Tytuł: Pasztet we współczesnej kuchni
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377071182
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 112
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.21 kg


Recenzje: Pasztet we współczesnej kuchni

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×


Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: