Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Książka

Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Wysyłka:
Niedostępna
Cena katalogowa 77,99 PLN brutto
Cena dostępna po zalogowaniu
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×
Cena 77,99 PLN
Dodaj do Schowka
Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×

Opis: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.

W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu.

Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.


Szczegóły: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Tytuł: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309010470
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 574
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.05 kg
Redakcja: Litwińczuk Zygmunt


Recenzje: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Zaloguj się
Przypomnij hasło
×
×