Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie
Zdzisław E. Sikorski
Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie
Zdzisław E. Sikorski
- Wydawnictwo: WNT
- Rok wydania: 2016
- ISBN: 832042867X
- Ilość stron: 391
- Format: 16.0x24.0cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie - Zdzisław E. Sikorski
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie, konserwowanie, wytwarzanie mączki rybnej, koncentratów i izolatów białkowych.
Szczegóły: Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie - Zdzisław E. Sikorski
Tytuł: Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie
Autor: Zdzisław E. Sikorski
Wydawnictwo: WNT
Seria: ŻYWNOŚĆ JAKOŚĆ TECHNOLOGIA
Kod paskowy: 9788320428674
ISBN: 832042867X
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 391
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.587 kg