Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 Zasadnicza szkoła zawodowa
Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2
Zasadnicza szkoła zawodowa
Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
- Wydawnictwo: eMPi2
- Rok wydania: 2014
- ISBN: 9788389287526
- Ilość stron: 144
- Format: 16.5x23.5cm
- Oprawa: Miękka
Niedostępna
Opis: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 - Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.
Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
Szczegóły: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 - Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2
Podtytuł: Zasadnicza szkoła zawodowa
Autor: Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
Wydawnictwo: eMPi2
ISBN: 9788389287526
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 144
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.244 kg